Gerelateerde onderwerpen:
ISTQB | Software Testen


ISTQB Advanced Test Analyst (incl. examen)

Doelgroep | Voorkennis | Doel | Onderwerpen | Data & prijzen | Aanmelden | Gerelateerd
Deze PlusPartner cursus hebben we niet meer in ons assortiment maar nog wel andere cursussen, bijvoorbeeld:Meer informatie? Klik hier!

Test Analysts krijgen steeds vaker te maken met tests die de landgrenzen overschrijden. Veel organisaties opereren namelijk in een internationale omgeving. Tijdens de opleiding ISTQB® Advanced Test Analyst maakt u kennis met het wereldwijd erkende raamwerk van ISTQB®. Dit raamwerk geeft u inzicht in het specificeren en uitvoeren van bijvoorbeeld systeem- en acceptatietests in een dergelijke internationale omgeving. Tijdens deze opleiding krijgt u diverse technieken aangereikt om uw test te ontwerpen en maakt u kennis met een internationaal begrippenkader. Daarnaast ligt de nadruk op testkennis voor specifieke branches. U krijgt tijdens de opleiding de nodige hulpmiddelen aangereikt zoals spreadsheets, sjablonen en utilities. Op deze manier bent u in staat uw test effectief en efficiënt te ontwerpen. Tijdens deze opleiding verdiept u dus uw testkennis met ISTQB®. Bovendien bereidt u zich voor op het ISTQB® Advanced Test Analyst examen.

Doelgroep cursus ISTQB Advanced Test Analyst (incl. examen)

Deze opleiding is bedoeld voor iedereen die zich bezighoudt met het ontwerpen van tests, zoals testers en testcoordinatoren. Deze opleiding is verder geschikt voor iedereen die het ISTQB Advanced Test Analyst certificaat wil behalen. Denk hierbij aan ontwikkelaars, business analisten, quality assurance functionarissen, testers voor specifieke branches en (acceptietestende) eindgebruikers.

Voorkennis

Wij adviseren onderstaande voorkennis:

 • De cursus ISTQB Foundation of vergelijkbare kennis.
 • Als u het ISTQB® Advanced Test Manager-certificaat wilt behalen, is het bezit van een ISTQB® Foundation-certificaat verplicht. Als u geen examen wilt doen, is er geen verplichte voorkennis. Wel raden wij in dat geval minimaal 3 jaar testervaring aan.

Doel

 • Deze opleiding bereidt u voor op het ISTQB® Advanced Test Analyst-examen ondermeer door middel van een proefexamen. Het examen zelf is geen onderdeel van de opleiding en duurt 3 uur en 3 kwartier. Informatie over het examen ontvangt u bij inschrijving voor deze opleiding. Indien gewenst faciliteren wij uw deelname aan het examen bij een officieel exameninstituut. U heeft hiervoor de keuze uit diverse locaties in Nederland.

Onderwerpen cursus ISTQB Advanced Test Analyst (incl. examen)

De cursus ISTQB Advanced Test Analyst (incl. examen) behandelt de volgende onderwerpen:

  Tijdens deze opleiding wisselen presentaties, oefeningen, spelelementen, competities en individuele puzzels elkaar af. Op deze manier maakt u zich het ontwerpen van tests volgens ISTQB® Advanced op een interactieve en interessante manier eigen. Tijdens de opleiding komen onder andere de volgende onderwerpen aan bod:
  • Testing process.
  • Test management vanuit het perspectief van de test analyst.
  • Specification based test techniques: Equivalence partitioning, Boundary value analysis, Decision table, Cause effect Graphing State transition, Combinatoral testing techniques, Domain analysis and Use case en User story testing.
  • Defect and experience based test techniques.
  • Testing of software characteristics.
  • Defect management.
  Gezien het internationale karakter van de opleiding zijn zowel het opleidingsmateriaal als het examen in het Engels. De trainers spreken Nederlands. Onze trainers hebben ruime ervaring op het gebied van testen. Zij zijn in staat de theorie op het gebied van ISTQB® te combineren met praktijkvoorbeelden. Bovendien beantwoorden de trainers graag uw vragen over uw eigen testpraktijk en de relatie met TMap NEXT®.

Meer informatie?

Geïnteresseerd geraakt in deze opleiding
en wilt u weten welke (vergelijkbare) cursus(sen) u wel kunt volgen?


Vraag informatie aan


Gerelateerde cursussen

In dezelfde cursusgroep bieden wij óók onderstaande opleidingen aan:


Getoonde informatie onder voorbehoud, genoemde prijzen zijn exclusief BTW.

Share |

 
Informatie 
  Contact
  Cursusoverzicht
  Cursuskalender
  Bel mij!
  Brochure aanvragen
  Aanmelden voor nieuwsbrief
  Stel een vraag
 
 
Cursuscategorieën