Gerelateerde onderwerpen:
Software Testen | TMAP


De Ketenmanager en -regisseur

Doelgroep | Voorkennis | Data & prijzen | Aanmelden | Gerelateerd
Deze PlusPartner cursus hebben we niet meer in ons assortiment maar nog wel andere cursussen, bijvoorbeeld:Meer informatie? Klik hier!

Ketens van informatiesystemen en bedrijfsprocessen die daarmee samenhangen worden steeds langer en complexer. Deze complexiteit wordt met name veroorzaakt door de relaties met de informatiesystemen van externe partijen. Het is aannemelijk dat deze trend de komende jaren zal aanhouden. Lange, complexe ketens zijn kostbaar in onderhoud en dreigen als gevolg daarvan aan kwaliteit in te leveren. Het gevolg: onbestuurbare projecten met onvoorspelbare resultaten, uit de hand gelopen beheerkosten en een dramatische time to market. Daarmee is het verbeteren van ketenkwaliteit een uitgelezen kans om enerzijds kosten te besparen en anderzijds de business beter van dienst te zijn. Het is dus van belang deze ketens goed te testen. Tijdens deze opleiding leert u hoe u een de ketentest kunt managen en regisseren met behulp van Ketentesten volgens TMap NEXT.

Beheers uw ketentest en begin met een ketenrisicoanalyse
Om de ketentest goed te beheersen is het van belang dat u de ketenrisico′s kent. Tijdens deze opleiding leert u hoe u de ketenrisico′s in kaart kunt brengen met behulp van de ketenrisicoanalyse. Door middel van deze analyse inventariseert u de business risico′s die samenhangen met de informatiesystemen in de keten. Bovendien leert u hoe u kunt reageren op nog onbekende risico′s en bijbehorende complicerene factoren.

Bepaal de haalbaarheid van uw ketentest en neem maatregelen
Als de ketenrisico′s bekend zijn, kunt u de haalbaarheid van uw ketentest bepalen. Tijdens deze opleiding leert u hoe u deze haalbaarheid bepaalt. Bovendien leert u welke maatregelen ervoor zorgen dat een ogenschijnlijk onhaalbare ketentest alsnog haalbaar wordt. U kunt de ketentest bijvoorbeeld opsplitsen in deelketentesten.

Gestructureerd ketentesten is gebaseerd op de testaanpak TMap NEXT
Ketentesten volgens TMap NEXT is het resultaat van een uitgebreid praktijkonderzoek in combinatie met best practices van TMap NEXT. Het ketentestproces is derhalve vooral praktisch opgezet. Het proces biedt handvatten die tot dusver ontbraken voor het organiseren en uitvoeren van deze ingewikkelde testvorm.

Aan de slag met een gefundeerde teststrategie
Op basis van de risico′s en haalbaarheid kunt u een gefundeerde teststrategie bepalen. Aan de hand van de risico′s maakt u de keuze wat getest moet worden en hoe zwaar moet worden getest. Tijdens deze opleiding leert u hoe u uw ketenteststrategie bepaalt. Tevens wordt u zich bewust van de consequenties die uw keuzes kunnen hebben. Daarnaast leert u hoe u de teststrategie vertaalt in een Integraal Ketentestplan (IKTP) en eventuele Deelketentestplannen (DKTP).

Tijdens de opleiding komen onder andere de volgende onderwerpen aan de orde:

Keten informatiekaarten.

Ketenrisicoanalyse en haalbaarheidsanalyse.

Ketenteststrategie.

Integraal Ketentestplan met go/no go advies.

Deelketens en deelketentestplannen.

Begroten en plannen van ketentesten.

Ketentestomgeving (infrastructuur).

Doelgroep cursus De Ketenmanager en -regisseur

De opleiding De Ketentestmanageren -regisseur is bestemd voor testprofessionals die de rol van Testmanager of Testregisseur vervullen. Daarnaast is de opleiding ook geschikt voor Business Managers (met ervaring in TMap NEXT en testmanagement) die zich willen bekwamen in de rol van Ketentestmanager. Tevens bevelen wij de opleiding van harte aan bij Projectmanagers en Lijnmanagers met een testachtergrond, die meer willen weten over het aansturen van ketentesten.

Voorkennis

Wij adviseren onderstaande voorkennis:

  • Deze opleiding is bedoeld voor personen die ervaring hebben met het managen van ketentesten of in hun werkzaamheden regelmatig met ketentesten in aanraking komen. De opleiding is op HBO-niveau maar de ervaring leert dat MBO-ers met enige jaren testervaring de opleiding goed kunnen volgen. Functionele basiskennis van informatica wordt bekend verondersteld.

Meer informatie?

Geïnteresseerd geraakt in deze opleiding
en wilt u weten welke (vergelijkbare) cursus(sen) u wel kunt volgen?


Vraag informatie aan


Gerelateerde cursussen

In dezelfde cursusgroep bieden wij óók onderstaande opleidingen aan:


Getoonde informatie onder voorbehoud, genoemde prijzen zijn exclusief BTW.

Share |

 
Informatie 
  Contact
  Cursusoverzicht
  Cursuskalender
  Bel mij!
  Brochure aanvragen
  Aanmelden voor nieuwsbrief
  Stel een vraag
 
 
Cursuscategorieën