Gerelateerde onderwerpen:
Adobe | Creative Suite | Dreamweaver | Photoshop | Webdesign


Adobe Dreamweaver

Doelgroep | Doel | Onderwerpen | Data & prijzen | Aanmelden
Deze PlusPartner cursus hebben we niet meer in ons assortiment maar nog wel andere cursussen, bijvoorbeeld:Meer informatie? Klik hier!

Adobe Dreamweaver is een toonaangevend webdesignprogramma dat sinds enkele jaren onder de vlag van Adobe vaart. Het programma biedt alle tools voor het ontwerpen van webpagina′s en het beheren van grote websites. Met een verregaande integratie van CSS (Cascading Style Sheets) en de introductie van het (op AJAX gebaseerde) Spry framework zet Dreamweaver een nieuwe standaard voor webdesign. Dankzij de integratie in de Creative Suite 3 kan in Dreamweaver gebruik worden gemaakt van Photoshop- en Flash(video)opties.

In een introductie en uitleg over Dreamweaver komen eerst algemene begrippen als HTML, CSS, Web 2.0 en Ajax aan de orde. Vervolgens worden specifieke Dreamweaver begrippen als introductiepagina, site en lokale hoofdmap behandeld. Daarna maakt u kennis met de werkomgeving van Dreamweaver. U leert werken met paletten, werkbalken en de verschillende weergave-opties. In deze cursus worden zowel de Nederlandse als de Engelse benamingen van de menu′s en de gereedschappen gegeven.

Op het inschrijfformulier kunt u aangeven of u wilt werken op een Macintosh of een Windows-computer.

Doelgroep cursus Adobe Dreamweaver

De cursus Dreamweaver is zowel gericht op de grafisch ontwerper die een website in de huisstijl moet integreren als de webmaster die het dagelijkse onderhoud van de website verricht. Webdesign en webbeheer komen in het lesmateriaal aan bod. Voor beginners is de cursus geschikt omdat er geen kennis van HTML verondersteld wordt. Voor gevorderden biedt de cursus onderwerpen als CSS-P(ositioning) voor paginalayout en het Spry framework voor uitklapbare menubalken en deelvensters.

Doel

 • Na het volgen van de cursus Dreamweaver is de cursist in staat zelfstandig webpagina′s te construeren en daarin afbeeldingen, hyperlinks en menubalken te verwerken. Ook kan de cursist een website beheren en publiceren met de sitebeheer-functie van Dreamweaver.

Onderwerpen cursus Adobe Dreamweaver

De cursus Adobe Dreamweaver behandelt de volgende onderwerpen:

  • Uw eerste site in Dreamweaver
  • Een bestaande site importeren
  • Paginaopmaak met CSS AP-elementen
  • Paginaopmaak met CSS lay-outs
  • Een rolloverafbeelding maken
  • Een navigatiebalk maken
  • Een spry-menubalk maken
  • Een fotoalbum met lagen en effecten
  • Flashvideo invoegen
  • Overige onderwerpen
  • Afbeeldingen
  • Hyperlinks
  • Tabellen

  Klik hier voor een gedetailleerde onderwerpenlijst

Meer informatie?

Geïnteresseerd geraakt in deze opleiding
en wilt u weten welke (vergelijkbare) cursus(sen) u wel kunt volgen?


Vraag informatie aanGedetailleerde onderwerpenlijst cursus Adobe Dreamweaver

Hieronder vind u een gedetailleerd overzicht met onderwerpen die in de cursus Adobe Dreamweaver behandeld zullen worden:


  In een introductie en uitleg over Dreamweaver komen eerst algemene begrippen als HTML, CSS, Web 2.0 en Ajax aan de orde. Vervolgens worden specifieke Dreamweaver begrippen als introductiepagina, site en lokale hoofdmap behandeld. Daarna maakt u kennis met de werkomgeving van Dreamweaver. U leert werken met paletten, werkbalken en de verschillende weergave-opties. In het boek worden zowel de Nederlandse als de Engelse benamingen van de menu′s en de gereedschappen gegeven.

  Centraal in het boek staan praktische oefeningen waarin belangrijke functies van Dreamweaver uitgebreid worden behandeld. Praktijkgericht werken en snel resultaat vormen hierbij het uitgangspunt.

  Uw eerste site in Dreamweaver
  U maakt een site met verschillende pagina′s die onderling verbonden zijn. Op de pagina′s bewerkt u tekst, plaatst u afbeeldingen en maakt u hyperlinks. Deze oefening is een voorproefje van wat er mogelijk is met Dreamweaver.

  Een bestaande site importeren
  In de praktijk zal het vaak voorkomen dat een bestaande website moet worden aangepast. In deze oefening leert u hoe u met Dreamweaver een verbinding met een webserver tot stand brengt, bestanden downloadt en importeert naar de lokale hoofdmap, deze bewerkt en weer uploadt naar de webserver.

  Paginaopmaak met CSS AP-elementen
  In hedendaags webdesign is een verschuiving te zien van het gebruik van tabellen en frames naar CSS voor de lay-out van webpagina′s. Nadat u in het voorafgaande hoofdstuk kennis hebt gemaakt met CSS en tekstopmaak, gaat u in deze en de volgende oefeningen pagina′s indelen op basis van CSS. In dit hoofdstuk doet u dat op basis van elementen die een absolute positie hebben. U leert daarnaast werken met belangrijke hulpmiddelen als rasters, linialen en hulplijnen.

  Paginaopmaak met CSS lay-outs
  In deze oefening maakt u een paginaopmaak op basis van elementen die een relatieve positie ten opzicht van elkaar hebben. U maakt gebruik van een in Dreamweaver beschikbare standaard lay-out. Deze wordt aangepast aan uw eigen wensen met behulp van het definiëren van stijlregels in het CSS palet. Voor de gevorderde cursist wordt de CSS code geanalyseerd.

  Paginaopmaak met CSS lay-outs
  In deze oefening maakt u een paginaopmaak op basis van elementen die een relatieve positie ten opzicht van elkaar hebben. U maakt gebruik van een in Dreamweaver beschikbare standaard lay-out. Deze wordt aangepast aan uw eigen wensen met behulp van het definiëren van stijlregels in het CSS palet. Voor de gevorderde cursist wordt de CSS code geanalyseerd.

  Een rolloverafbeelding maken
  Rollovers behoren tot de populairste effecten op een webpagina. Bij een rollover wordt als de muisaanwijzer op een afbeelding staat en de afbeelding verwisseld voor een andere afbeelding. Vaak worden rollovers gebruikt in combinatie met knoppen die een aktie op gang brengen. In deze oefening leert u hoe u met Dreamweaver eenvoudig een rollover kunt maken zonder zelf Javascript te leren.

  Een navigatiebalk maken
  Een fatsoenlijke webpagina heeft een navigatiestructuur. In Dreamweaver kan deze automatisch worden gegenereerd door het invoegen van een navigatiebalk. U maakt in deze oefening een navigatiebalk die opgebouwd is uit een serie rollovers.

  Een spry-menubalk maken
  Voor een geavanceerde flexibele navigatiestructuur is er echter meer nodig. Dreamweaver biedt dit met een combinatie van het Spry framework en CSS. Het Spry framework maakt het mogelijk de menustructuur uit te breiden, met CSS kan de opmaak naar eigen smaak worden aangepast. Uiteraard maakt u in deze oefening een spry-menubalk, maar ook een inklapbaar deelvenster op basis van het Spry framework. Voor de fanatiekelingen wordt er ook in de code gekeken.

  Een fotoalbum met lagen en effecten
  Interactiviteit geeft een extra dimensie aan een webpagina. U hebt in het voorafgaande hoofdstuk kennis gemaakt met gedragingen en gebeurtenissen in Dreamweaver. In deze oefening past u de verworven kennis toe bij het maken van een fotoalbum op basis van gelaagde elementen. Uw CSS-kennis wordt verder uitgebreid bij het aansturen van de gelaagde elementen. Ook Spry komt weer aan de orde in de vorm van een spectaculair effect.

  Flashvideo invoegen
  You Tube op uw eigen website. Dat kan Dreamweaver in samenwerking met Flash. Voordat u een Flash-video gaat invoegen, leert u in deze laatste oefening eerst hoe u met de Flash Video Encoder videobestandsformaten als mov, avi, dv en wmv converteert naar Flash-video. Bij het importeren van de Flash-video kunt u kiezen uit een aantal fraaie Flash besturingspanelen.
Getoonde informatie onder voorbehoud, genoemde prijzen zijn exclusief BTW.

Share |

 
Informatie 
  Contact
  Cursusoverzicht
  Cursuskalender
  Bel mij!
  Brochure aanvragen
  Aanmelden voor nieuwsbrief
  Stel een vraag
 
 
Cursuscategorieën